T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İl Müdürümüz Seyit YILDIZ ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay BARAL Yıldız Beldesi ve Ovacık Köyü’nde Gerçekleştirilen Arıcılık Kurslarını Ziyaret Etti

Yayın Tarihi : 26.01.2018

Merkeze bağlı Yıldız Beldesi ve Ovacık Köyü'nde; Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve MERDER'in ortaklaşa düzenlediği Arıcılık Kursları devam ediyor. İl Müdürümüz Seyit YILDIZ, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay BARAL, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Samet ATEŞ, Yıldız Beldesi Başkanı Mahmut AKTAŞ, Merakum ve Dumanlı Çayı Yöresi Belde ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet BEDİROĞLU,  Yıldız Beldesi'nde 75 kursiyerin ve Ovacık Köyü'nde 45 kursiyerin eğitim gördüğü Arıcılık Kurslarını ziyaret etti.

Arıcılık Kursu ziyareti sırasında konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay BARAL; "Milli Eğitim Bakanlığı'mızın iki tür eğitim şekli var birisi örgün eğitim diğeri yaygın eğitim, yaygın eğitimin felsefesinde de her zaman her yerde herkes için eğitim prensibi var. Bu bağlamda bizim için eğitim ortamı neresi olursa olsun kursiyerlerimizin, eğiticilerimizin, bir çadır, bir okul binası veya bir kamu kurumu farketmez orada kursiyerlerimizi bir araya getirip, eğitim ihtiyacını gidermek gibi bir sorumluluğumuz var. Kurslarımıza yoğun ilgi gösteren kursiyerlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit YILDIZ ise konuşmasında; "İl Müdürlüğü olarak bizim asli görevlerimizden bir tanesi eğitim ve eğitime önem veriyoruz, köyde, okulda, şehirde nerede eğitim talebi varsa eğitim vermeye hazırız. Bakanlık olarak birçok başlık altında bitkisel ve hayvansal konularda desteklemelerimiz var, bu desteklerden herkesin faydalanması için sürekli arkadaşlarımızla çalışıyoruz, projeler üretiyoruz yine İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile birlikte bu gibi eğitim çalışmalarına da devam ediyoruz. Bu kurslarımızın en önemlilerinden bir tanesi arıcılık kursu, Türkiye'de çiçek balında en önemli İl konumundayız ama bunu Sivas olarak tanıtamamışız, birlikte ne yapabiliriz onun gayreti içerisindeyiz. 2016 TÜİK rakamlarına göre arıcılık işletme sayısı bakımından 3. sırada, bal üretiminde 7. sıradayız. Bal üretimimiz 2.400 ton gibi görünüyor ama 2017 yılı rakamlarımızda bunu 3.700 tona çıkardık. 2017 yılında kuraklık vardı bundan dolayı biraz kaybımız oldu ama 2018 yılında inşallah üretimiz sizlerin de katkısı ile artarak devam edecek. Yoğun kar yağışının olduğu bir mevsimde eğitime katılan ve Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak olan tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum." dedi.