T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

“Kesimhanelerde Güvenilir ve Sağlıklı Gıda Üretimi” Konulu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Yayın Tarihi : 21.02.2017

16.02.2017 tarihinde Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda İl Müdürümüz Seyit YILDIZ'ın Başkanlığında ilimizde faaliyette bulunan kesimhanelerde çalışan istihdamı zorunlu personeller, kasaplar ve sakatatçılara yönelik "Kesimhanelerde Güvenilir ve Sağlıklı Gıda Üretimi" konulu toplantı düzenlendi.

Yapılan toplantıda kesimhanede çalışan kasaplar ve sakatatçılara yönelik temiz ve güvenilir gıda üretimi esnasında yapılması gerekenler, işletmede çalışma aşamasında uyulması gereken sağlık kuralları, yanlış yapılan sağlıksız üretim çalışmaları anlatıldı. Üretimde yapılan yanlış uygulamalar hakkında karşılıklı görüş alışverişi yapılarak,  toplantıda işletmelerimizdeki mevcut durumları ve olması gerekenler hakkında bilgilendirme yapıldı. 37 işletmenin katılımıyla düzenlenen toplantıda sağlıklı ve güvenilir insan gıdası üretimi için asgari teknik ve hijyenik şartların sağlanması ve uygulanmasının zorunlu olduğu hakkında görüş birliğine varıldı.