T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Et İşleme Tesislerine Yönelik Bilgilendirme Toplantısı

Yayın Tarihi : 13.01.2017

Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, et işleme tesisleri yetkililerine bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda; Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği, Uygulama Talimatı, Etiketleme Yönetmeliği, Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve fason üretim hakkında bilgiler verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürü Oktay KÖKSAL'ın öncülüğünde düzenlenen toplantıya, İlimizde faaliyet gösteren et işleme tesisleri temsilcileri ve sorumlu yöneticilerin yanı sıra fason üretim yaptıran firma yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü Oktay KOKSAL; "Mevzuat ile ilgili uygulanacak esaslar ve karşılaşılabilecek olumsuzlukların yaşanmaması amacıyla bu toplantıyı düzenledik." dedi.

Sunumu yapan Veteriner Hekim Nazmi KARAKIŞ ise Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği, Uygulama Talimatı, Etiketleme Yönetmeliği, Katkı Maddeleri Yönetmeliği ile fason üretim konulan hakkında karşılaşılan sorunlar ve bunlarla ilgili alınacak tedbirler konusunda bilgi verdi.

İşletmelerde yapılan denetimlerde karşılaşılan sorunlar görüşüldü. Bu sorunların giderilmesine yönelik tedbirler hakkında görüş alışverişi yapılarak toplantı sona erdi.