Sivas halkının Kurban Bayramını sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Gıda Üretim, Satış ve Toplu tüketim yerlerine yönelik denetim programı oluşturuldu. Bu program kapsamında gıda denetimleri yoğun bir şekilde devam etmektedir.
İl Müdürümüz Seyit YILDIZ konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte yoğun olarak tüketilen şekerli mamuller, tatlılar, unlu mamuller, kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekiminin hijyenik ortamda yapılması gibi konular büyük önem arz etmektedir.
Sivaslıların güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak en önemli görevlerimizden. Tüketicimizin sağlığını korumak amacıyla yürütülen gıda denetimleri; Kurban Bayramı öncesinde ve bayram boyunca yoğun şekilde devam edecektir. Özellikle bayram öncesinde ekiplerimizin gerçekleştirdiği bu denetimlerle amacımız, halkımızın kaliteli sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamaktır. İnsan sağlığını ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalarımız aynı hassasiyet ve kararlılıkla devam edecektir.
Özellikle Kurban Bayramında; kurban etlerinin, 1 gün dinlendirildikten sonra işleme tabi tutulması gerekir, aksi takdirde kurban eti tam olgunlaşmadığından tüketim kalitesi düşük olacaktır. Kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekimi hijyenik ortamda yapılmalıdır. Bu amaçla, kurban vecibesini yerine getirecek vatandaşların, etlerin parçalanması ve kıyma çekimi işlemlerini et ve et ürünleri işleyen ruhsatlı işyerlerine yaptırmalı, et işleme ruhsatı bulunmayan, sokak aralarında ve uygun şartlarda olmayan yerleri tercih etmemelidir.
Ayrıca vatandaşlarımızdan duyarlı davranarak, görülen olumsuzlukları Bakanlığın Alo 174 Gıda Hattına ihbar etmeleri gerekmektedir. Denetim ekiplerimiz denetimlerine devam etmekte olup bayram boyunca nöbetçi ekiplerimiz görevlerinin başında olacaktır.
Bu vesile ile tüm hemşerilerimin sağlık ve mutluluk içerisinde bir Kurban Bayramı geçirmelerini diliyor, Bayramlarını kutluyorum." dedi.